ROEG  

het ontstaan van een thema/idee/foto-idee

Dat bloggen vereist wel discipline zeg …. en anders creatief denken.
• Een onderwerp bedenken
• foto’s erbij zoeken
• en een pakkende tekst erbij maken (wat het aller-moeilijkste is)

Toch is het leuker dan/als het huishouden doen…. dus hier is er weer eentje, blog nr.2.

Hoe kom je op ideeën voor de stijl van je foto’s
? Deze vraag komt ook regelmatig voorbij.

Ideeën komen op de raarste plekken en momenten naar boven. Tijdens het sporten, koken of tijdens het netflixen (alleen docu’s natuurlijk 😉 ).

Het uitwerken en gebruiken van het idee, daar gaat veel tijd in zitten. Vaak is het een beeld, woord of een zin dat blijft hangen.
In januari 2017 was dat de zin “Beeld met ballen” ( zo omschreef iemand mijn stijl van fotograferen ) en het woord “ROEG” ( = ruig/ruw ).

Tijdens een zwangerschapshoot schoot het woord door mijn hoofd. De achtergrond van de shoot was o.a. een oude hooimijt van gegalvaniseerde golfplaten.
Mijn eerst gedachte bij die golfplaten was, dat is mooi roeg (het Drentse dialect komt soms onverwachts naar boven drijven) spul voor een stoere newbornshoot.

 

Zwangeschapshoot Roeg

Zwangerschapsreportage Roeg

 

Door het woord  en alle associaties die ik erbij krijg op te schrijven ontstaat er langzaam een thema voor een shoot. Vervolgens maak ik op pinterest een soort moodboard van structuren en materialen. Daar vanuit ga ik opzoek naar de materialen e.d.

Omdat ik geen ruimte heb om de echte golfplaten op te slaan,  laat ik de achtergrond maken van een foto van een golfplaat.
De andere spullen (props) voor de newborn shoots, zoals schalen, manden, sjaals, kleden of aparte mooie zinken voorwerpen vind ik vaak in kringloopwinkels, brocante markten en rommelmarkten.

En voor je het weet ben je een half jaar tot een jaar verder voordat je het thema kunt toepassen… tenminste als de ouders van het kindje het mooi vinden.

Hou je net als ik van oude meuk? Dan deel ik graag met jou mijn favoriet winkels….

De olde looierij

Botters brocante

Aan de punt

Kringloop de Siepel

Brocante fairs  in Orvelte

Wil je nog meer tips, nieuwtjes of aanbiedingen ontvangen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief van Sisu Fotografie (onderaan de pagina)

Comments

comments