8 kledingtips voor jouw zwangerschapsshoot.

Zwangerschap en kleding zijn twee woorden die voor veel zwangere vrouwen niet goed samen gaan.

Vorige week kreeg ik nog een berichtje via facebook: “Wat voor kleding kan ik het beste meenemen/aan doen? Ben op dit moment in een mooie nijlpaard vorm”. Mijn antwoord was: “Nijlpaarden fotograferen is mijn specialiteit en passende kleding daarvoor heb ik ook  ? .”

Jaren geleden ben ik begonnen met het verzamelen van mooie tijdloze kledingstukken voor vooral zwangerschapsreportages. Inmiddels is de collectie groot genoeg zodat ik alle maten en vormen kan voorzien van een passende outfit voor een fotoshoot. Hier onder nog enkele kledingtips als voorbereiding op jouw fotoreportage.

kleding zwangerschapsshoot

zwangerschapsshoot kledingtips

8 kledingtips voor jouw zwangerschapsreportage.

  1. Mooie goed zittende basic kledingstukken zijn altijd goed voor iedere fotoshoot. In een mooie witte blouse, een standaard zwart shirt of in een comfortabele tricot jurk komen jij en jouw buik mooi tot zijn recht. Prints of opdrukken leiden af, dus die graag vermijden.
  2. Een spijkerbroek of jasjes zijn altijd mooi en tijdloos.
  3. Neem ook een zwarte en/of licht grijze legging mee. Vooral voor de buitenshoots in de koudere periodes van jaar.
  4. Om striemen en kledingafdrukken te voorkomen is het verstandig om een paar uur voor de shoot geen knellende kleding meer te dragen. Zoals sokken of een skinny jeans.
  5. En de klassieke LBD = Little Black Dress is natuurlijk altijd goed.
  6. Schoenen zijn niet heel erg belangrijk, zwart of bruin past altijd. In ieder geval geen hoge hakken. Vooral voor de buitenshoots is dat niet praktisch.
  7. Foundation en poeder is niet nodig. Een goede oogmake-up en lippenstift is voldoende.
  8. Huidkleurig ondergoed zou het meest handigste zijn, maar omdat veel vrouwen dat niet in de kast hebben liggen, is zwarte of witte lingerie een goede tweede optie.

Benieuwd waar ik de kleding koop?  Binnenkort in de nieuwsbrief meer informatie. Het aanmeldformulier voor de nieuwsbrief vindt je onderaan deze pagina.

 

Comments

comments