Met de billen bloot…

Heel impulsief bedacht ik afgelopen dinsdag. Ik zou eigenlijk ook eens aan de andere kant van de camera moeten gaan staan/liggen/zitten. Dan weet ik ook eens hoe mijn klanten zich voelen. Dus dan ook meteen maar op een manier die compleet “out of my comfortzone” is…

Een boudoir fotoreportage

Nou kom je allerlei beschrijvingen tegen op internet… maar de onderstaande in het engels is het duidelijkste;
Boudoir photography is a photographic style featuring intimate, romantic, and sometimes erotic images of its subjects in a photographic studio,
bedroom or private dressing room 

De enige fotograaf die ik goed genoeg vind en vertrouw ( en waar ik naar wil luisteren 😉 ) om dit samen met mij te doen is mijn vriendin en collega Charlie van http://www.charliewessels.com/. Want dat is één van de dingen die ik geleerd heb van deze boudoirshoot is dat je vertrouwen in de fotograaf moet hebben. Want dan kun je ontspannen en dat geeft de mooiste foto’s.

Deze shoot diende ook als leerproces …… wat wel en niet werkt qua licht, kleuren en poses. Dit omdat ik binnenkort weer een boudoirreportage mag maken. In de afgelopen tien jaar heb ik drie boudoirshoots gedaan. Helaas zijn er weinig vrouwen die een dergelijke shoot durven te doen.

Vaak hoor ik allerlei redenen maar meestal deze: als ik mijn streefgewicht heb kom ik langs, als ik .. kg afgevallen ben kom ik langs of deze, eerst moet ik wat afvallen en strakker worden.

Gelukkig heb ik dat probleem met de kg’s niet 😉 . Dus geen reden om het niet te doen. Binnen drie dagen was alles geregeld, fotograaf, locatie en kleding.

Dat laatste, kleding is wel iets over te zeggen… Koop iets wat mooi is en vooral wat goed en lekker zit. Want de poses zijn wel flatteus maar niet echt comfortabel zeker niet met kleding dat naar plekken kruipt waar je het niet wil hebben. Je moet niet met je kleding bezig zijn tijdens de shoot.

Mijn conclusie: Het poseren is net zo zwaar als een goede workout en zodra je alle ideeën die over een shoot hebt los laat, ontstaan er mooie dingen. Wat ik vooral moeilijk vond was een goede gezichtsuitdrukking iedere keer op je gezicht toveren.